Zorgeloos en veilig online reserveren
 Persoonlijke klantenservice
 Groot aanbod in binnen- en buitenland

Belangrijke informatie - Vraag en Antwoord

Wie is de organisatie achter de website Top Vakantieparken?

De organisatie achter de website Top Vakantieparken is A Vakanties. A Vakanties is met 20 websites en meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand, één van de grotere organisaties op het gebied van de online verhuur van vakantiehuizen, bungalows, villa', appartementen en groepsaccommodaties.

Zie voor een overzicht van de websites die onder A Vakanties vallen, www.a-vakanties.nl

Met welke partners werkt A Vakanties samen?

A Vakanties werkt met een groot aantal betrouwbare partners samen. Voorbeelden hiervan zijn Roompot Vakantieparken, Belvilla, Interhome en Bungalownet.
​Daarnaast heeft A Vakanties een eigen aanbod, bijvoorbeeld groepsaccommodaties en grote vakantiehuizen.

Hoe zoek en boek ik een accommodatie op een vakantiepark via de website Top Vakantieparken?

Het zoeken en boeken van een top accommodatie via de websites Top Vakantieparken is heel eenvoudig. Eerst zoekt u via de door u belangrijkste criteria op het beschikbare aanbod binnen onze vakantieparken. Er verschijnt dan een overzicht van alle accommodaties op vakantieparken die aan de door u gestelde criteria voldoen en in de door u gewenste periode beschikbaar zijn. U verfijnt vervolgens de zoekopdracht door verder te selecteren op andere voor u belangrijke criteria. Dit doet u net zo lang tot de voor u beste en meest gunstig geprijsde accommodaties overblijven. Tenslotte bepaalt u welke accommodatie voor u het meest ideaal is en boekt deze top accommodatie via onze website online.

Zijn huisdieren op bepaalde vakantieparken toegestaan?

Op een aantal vakantieparken van bijvoorbeeld Belvilla, Bungalownet, Roompot Vakantieparken en Hogenboom Vakantieparken zijn 1 of 2 huisdieren toegestaan.

U kunt op onze website ook zoeken op accommodaties op vakantieparken waar huisdieren zijn toegestaan.
Wij kunnen u echter nooit garanderen dat er op het vakantiepark daadwerkelijk huisdiervriendelijke accommodaties beschikbaar zijn in de door u gewenste periode, omdat het aantal accommodaties op vakantieparken waar huisdieren welkom, beperkt kan zijn.
Op vakantie met de hond gaan en meer dan 2 honden?
​Op de meeste vakantieparken zijn maximaal 2 honden per bungalow of vakantiewoning toegestaan.
Op onze website op vakantie met de hond vindt u websites waar u een vakantie met de hond met meer dan 2 honden kunt boeken.

50.000 huisdiervriendelijke vakantiehuizen.

Indien u een accommodatie zoekt waar honden of overige huisdieren zijn toegestaan, adviseren wij u altijd onze website www.vakantie-met-huisdieren.nl te bezoeken.

Op deze website staan meer dan 50.000 accommodaties waar honden en overige huisdieren zijn toegestaan. Behalve accommodaties op vakantieparken gaat het hier ook om een groot aanbod particuliere hondvriendelijke vakantiehuisjes en overige accommodaties. Afhankelijk van de particuliere, hondvriendelijke accommodatie, zijn hier 1,2,3, 4 of zelfs 5 honden of andere huisdieren toegestaan.

Kan ik een optie op een bepaalde accommodatie op een vakantiepark nemen?

Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een accommodatie op een vakantiepark.

Zijn er ook vakantiehuizen en bungalows die niet op de website Top Vakantieparken staan?

Wij van A Vakanties hebben een aanbod van 100.000 vakantiehuizen, bungalows en groepsaccommodaties die niet op de website Top Vakantieparken staan. Het betreft hier veelal vakantiehuizen en bungalows van particulieren.

Wij verhuren deze particuliere vakantiehuizen en bungalows in alle landen van Europa.

Is er ook een aanbod last minutes op vakantieparken?

Op deze website vindt u altijd een groot en actueel aanbod last minutes op honderden vakantieparken. Indien u op zoek bent naar een last minute accommodatie van een particulier, kunt u het beste onze website www.lastminutevakantiehuizen.com bezoeken.

Heeft u ook een aanbod vakantieparken met een eigen jachthaven?

Wij hebben een aanbod van ongeveer 30 top vakantieparken met een eigen jachthaven. Deze vakantieparken hebben bijna altijd een directe verbinding met een open vaarwater en hebben vele voorzieningen voor watersporters. U kunt de beschikbare vakantieparken met jachthaven eenvoudig vinden door te selecteren op vakantieparken met het criterium "jachthaven".

Is er ook een aanbod vakantieparken met veel wellness voorzieningen?

Veel Top Vakantieparken op deze website beschikken over geweldige wellness faciliteiten. Ook hebben honderden accommodaties op deze Top Vakantieparken de beschikking over een privé sauna, solarium, zonnehemel, bruisbad of stoomdouche.

U vindt deze vakantieparken met wellness eenvoudig door gebruik te maken van de selectiemogelijkheden op deze website. U kunt selecteren op onder andere "privé sauna". 

Zijn alle vakantieparken kindvriendelijk?

De meeste van onze vakantieparken zijn kindvriendelijk. Er zijn echter vakantieparken die extra kindvriendelijk zijn. Zo zijn er vakantieparken met een indoor speelparadijs, indoor speeltuin, overdekt zwembad met babybad, kleuterbad en kinderbad. Ook zijn er veel kindvriendelijke vakantieparken met recreatieteams.

In veel accommodaties op onze kindvriendelijke vakantieparken is gratis een kinderstoel, box en kinderbedje beschikbaar. Meerdere kinderstoelen, boxen en kinderbedjes kunnen meestal gehuurd worden.

Is het verplicht om de eindschoonmaak door het vakantiepark te laten doen?

Het is bijna altijd verplicht de eindschoonmaak door het vakantiepark te laten doen. U kunt de eindschoonmaak dus niet zelf doen om kosten te besparen.

Is het altijd verplicht om toeristenbelasting te betalen?

Indien u een bungalow, villa of appartement in Nederland op een vakantiepark huurt, wordt u altijd toeristenbelasting in rekening gebracht. Deze toeristenbelasting is per persoon per dag. Indien u een accommodatie op een vakantiepark in het buitenland huurt, hangt het van het land of gemeente af of er al dan niet toeristenbelasting in rekening wordt gebracht.

Wat gebeurt er nadat ik een accommodatie op een vakantiepark via uw website geboekt heb?

U krijgt van ons via een e mail per ommegaande bericht dat we een aanvraag voor een boeking van u ontvangen hebben. Ook krijgt u van de organisatie die de accommodatie op het vakantiepark daadwerkelijk verhuurt, bericht over de boeking zelf, de betaling van de huursom, de waarborgsom, schoonmaakkosten, enzovoort. In feite komt het erop neer dat u de boeking via de website van Top Vakantieparken doet, maar dat de daadwerkelijke boeking plaatsvindt bij de reisorganisatie waardoor de accommodatie verhuurd wordt. U betaalt de huursom en bijkomende kosten dan ook rechtsreeks aan die reisorganisatie.

Hoeveel moet ik aanbetalen en wanneer moet ik de huur van de accommodatie betalen?

Afhankelijk van de organisatie waar u de accommodatie hebt geboekt, dient u binnen 10 à 14 dagen rond de 40 a 50 % van de huursom en de reserveringskosten te voldoen. Het restant van de huursom en bepaalde bijkomende kosten dient u uiterlijk 6 à 8 weken voor aankomst te voldoen. Op het moment dat u een accommodatie op een vakantiepark boekt, kunt u in de algemene voorwaarden van de betreffende reisorganisatie zien wat de exacte huursom is en wanneer u deze dient te betalen.

Op welke wijze kan ik de huur van de accommodatie betalen?

U kunt bij de meeste reisorganisaties de huursom online betalen via Ideal of creditcard. U kunt echter de huursom ook meestal betalen via een bankoverschrijving.
In het geval u een last minute op een vakantiepark hebt geboekt, kunt u in de meeste gevallen alleen betalen via Ideal.
U betaalt de huursom altijd aan de betreffende reisorganisatie, dus nooit aan A Vakanties.

Wanneer krijg ik de gegevens van de gehuurde accommodatie toegestuurd??

U krijgt in de regel de adresinformatie en andere bijzonderheden toegestuurd zodra de volledige huursom betaald is.

Hoe laat kan ik in de door mij gehuurde accommodatie en hoe laat moet ik weer vertrekken?

U kunt meestal om 15.00 op de dag van aankomst in de gehuurde accommodatie en dient meestal 10.00 uur op de dag van vertrek de accommodatie weer verlaten te hebben. Er worden op verzoek en bij uitzondering soms afwijkende aankomst- of vertrektijden gehanteerd indien de gehuurde accommodatie een groepsaccommodatie of aangepaste accommodatie betreft.

Wat te doen indien u een geboekt accommodatie onverhoopt moet annuleren?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u een geboekt vakantiehuis, bungalow, villa of appartement op een vakantiepark door bepaalde omstandigheden moet annuleren. Wij adviseren daarom altijd om een (groeps-)annuleringsverzekering af te sluiten.

Wanneer en hoe zijn jullie bereikbaar?

De website Top Vakantieparken is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. U kunt hier dus 24 uur per dag een accommodatie op een Top Vakantiepark boeken. Wij zijn ook 24 uur per dag per e mail bereikbaar via info@top-vakantieparken.nl

Wij streven ernaar om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden, maar zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van onze aanbieders en de huiseigenaren.

Telefonische bereikbaarheid.

Telefonisch zijn wij via  +31 (0)345 506847 te bereiken.
Wij zijn van maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 uur tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar.
Wel houden wij pauze tussen 12.00 uur en 13.00 uur.
Op woensdag, vrijdag, in het weekend en op feestdagen zijn wij alleen per e-mail bereikbaar.